Dyson Vassilias
София, България
19/07/2024

Какво представлява застраховка автокаско

застраховка автокаско онлайн

Какво е цялостна застраховка на автомобил?

Застраховка автокаско- как да сравним цените на различните застрахователни компании

Каква информация ми е необходима, за да сравня застраховката автокаско?

За да получите точни котировки за цените автокаско, ще Ви трябва:

 • Вашият регистрационен номер на колата
 • Вашият очакван годишен пробег
 • Подробности за всякакви присъди за шофиране
 • Подробности за всякакви инциденти или искове
 • Вашата шофьорска книжка

Увеличават ли се разходите за застраховка автокаско?

Напоследък разходите за автомобилни застраховки нарастват, което оказва допълнителен финансов натиск върху шофьорите във време, когато общите разходи за живот са високи. Това може да се дължи на увеличение на исковете и, следователно, на цената на исковете. Въпреки това, 9% от шофьорите са съобщили за по-ниска цена за подновяване от година на година, така че все още е възможно да се спести.

Как да получа евтини оферти за автомобилни застраховки автокаско?

Офертите за автомобилни застраховки автокаско се изчисляват с помощта на поредица от фактори – някои лесни за промяна, други не можете лесно да контролирате – включително вашата възраст, години шофьорски опит и къде живеете. Но това не означава, че няма начини да получите по-евтина оферта за застраховка автокаско и да спестите доста.

 1. Първото нещо, което трябва да направите, е да проверите какво ще ви предложат другите доставчици, като използвате нашия инструмент за сравнение на застраховки – по този начин можете да видите дали вашият доставчик ви предлага конкурентна сделка.
 2. Прочетете документа с основните характеристики за политиките, които обмисляте, за да се уверите, че той също така предлага цялото подходящо покритие за вас, така че да се изплаща, когато имате нужда от него.
 3. Ако подновявате автомобилната си застраховка, помага да пазарувате наоколо – в идеалния случай около три седмици по-рано – и да се върнете при текущия си застраховател и да ги помолите да надминат най-добрата оферта, която намерите.
Други начини за намаляване на разходите за застраховка автокаско
 • Плащайте премиите си годишно

Плащането на автомобилната застраховка за цялата година предварително, вместо на месечни вноски, може да ви спести пари, тъй като няма да ви бъде начислена лихва върху тях.

 • Уверете се, че нямате ненужни добавки

Плащате ли за добавки, от които не се нуждаете или които са покрити от друга застраховка? Бихте ли могли да получите отделна разбивка или правно покритие по-евтино другаде.

 • Увеличете максимално своята отстъпка без рекламации

Когато сравнявате оферти за застраховка автокаско, уверете се, че можете да носите със себе си своя бонус без искове – това е отстъпката, която се дава на шофьори, които не претендират за застраховката си.