Dyson Vassilias
София, България
19/07/2024

Застраховка Гражданска Отговорност- плюсове и минуси

застраховка гражданска отговорност онлайн

Застраховка Гражданска Отговорност онлайн

Плюсовете и минусите на гражданската отговорност

Какво представлява застраховката гражданска отговорност?

Няма съмнение, че закупуването на превозно средство идва с неразкрито правило за закупуване и на застрахователна полица за превозно средство. Повечето от нас в крайна сметка го купуват само защото е задължително съгласно Закона за моторните превозни средства, но трябва да разберем, че тези застрахователни полици са в наша полза. Има различни видове полици за автомобилно застраховане и за нас е важно да знаем подробно за всяка от тези застрахвоки, за да можем да изберем правилната за себе си.

Една от тези полици е застраховка гражданска отговорност, която е известна като ГО. Тя отговаря на минималните законови изисквания на автомобилното застраховане и осигурява покритие за всички ваши щети, ако навредите на трета страна при шофиране.

Плюсове и минуси на закупуване на застраховка гражданска отоговорност:

Плюсове на застраховката гражданска отоговорност:

 Цената на застраховката за трети страни е едно от основните й предимства. В случай на злополука, при която сте причинили щети на трета страна, вие ще бъдете по-безопасни и ще спестите малко пари с помощта на застрахователна полица за трета страна. Вместо да носите отговорност за щетите, цялата сума ще бъде уредена от доставчика на застраховка. В случай, че нямате застраховка гражданска отоговорност, можете да бъдете съдени и ще трябва да платите съдебните разноски от собствените си джобове. Тъй като отговаряте на минималните законови изисквания за застраховка, не е нужно да се притеснявате, че ще бъдете спрени поради липса на застрахователна полица.

За разлика от други застрахователни полици, купуването или подновяването на застрахователни полици гражданска отоговорност става все по-лесно. Не всеки застраховател предлага това онлайн, но можете да потърсите застрахователи, които предлагат това онлайн, и да ги закупите или подновите онлайн. Това не само спестява време, но можете да закупите, когато ви е удобно.

Недостатъци на застраховката гражданска отоговорност:

Точно както плюсовете, има и някои недостатъци, свързани със застраховката гражданска отоговорност. Един от тях е фактът, че в случай на злополука, тази застраховка няма да ви предпази от щетите, настъпили по вашия автомобил. Ако вие сте отговорни за инцидента, вие сте отговорни и за плащането на всички ремонти.

Както споменахме по-рано, наличието на застрахователна полица гражданска отоговорност може да ви спести много правни, както и финансови проблеми. Застрахователната полица гражданска отоговорност се различава от компания до компания, така че ще трябва да сравните тарифите и предимствата, предлагани от различните компании, преди да направите своя окончателен избор. Надяваме се, че този списък с плюсове и минуси на застраховка гражданска отоговорност ще Ви помогне да получите по-ясна картина и ще ви помогне да направите правилния избор.